Reipasta liikuntaa Fun Actionissa

Fun Action -tapahtuman tavoitteena on tarjota liikuntamahdollisuus kaikille nuorille 13–17-vuotiaille tuottamaan iloa ja virkistystä eri liikuntalajien ja ystävien seurassa ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Liikunta on monipuolista ja hauskaa ammattitaitoisen liikunnanohjaajan tai seurojen lajiohjaajien johdolla. Vuonna 2009 alkanut Fun Action -toiminta vakiintui liikuntaviraston vakinaiseksi toiminnaksi vuonna 2014. Voit ostaa Fun Action -kortin halutessasi liikkua.

Fun action -tapahtuma, johon myös meidän koulumme kutsuttiin, järjestettiin Myllypuron Liikuntamyllyssä tiistaina 30.8. Koulumme oli yksi noin kymmenestä osallistuneesta Helsingin koulusta. Tapahtumassa koulujen oppilaat ja opettajat pääsivät kokeilemaan monia eri lajeja, kuten pingistä, koripalloa, salibandyä, parkouria, sulkapalloa ja seinäkiipeilyä. Yksi suosituimmista lajeista, joita kokeiltiin, oli Hip Hop. Fun Action -tapahtumalla yritetään saada nuoria liikkumaan enemmän vapaa-ajallaan ja löytämään uusia mieluisia harrastuksia.

Haastattelimme paria oppilasta. Kysyimme, mitä he pitivät tapahtumasta ja mitä he tekivät siellä. Näin he vastasivat:

”En pitänyt siitä, koska olin vähän kipeä, joten en pystynyt tekemään melkein mitään. Kokeilin kuitenkin nyrkkeilyä ja se oli kivaa.” (9. lk)

”Oli ihan kivaa ja monipuolista. Sai tehdä mitä itse halusi. Pingispöytä, voimistelualue, yleisurheilu ja taekwondo olivat hauskoja.” (8. lk)

9e-luokan oppilaat