Huumeet lähellä meitä

24.4. koulussamme kävi huumepoliisi Jonna Saavalainen pitämässä 8.-luokkalaisille huumevalistusta. Vartiokylän Lions Klubin presidentti sai kunnian avata tilaisuuden.

Lions Club Vartiokylän jo perinteeksi tullut huumeiden vastainen toiminta jatkui tänäkin vuonna. Poliisista luennot piti rikosylikonstaapeli Jonna Saavalainen, joka toimii huumerikosyksikössä.

Jonnan ote nuoriin on hyvä, ja lähes kaikki nuoret kuuntelivat välillä jopa jännittävää esitystä korvat tarkkoina. Hän kertoi meille mm. siitä, miten tunnistaa huumeiden käyttäjät, niiden välittäjät ja myyjät.

Oppilaiden mielestä luento oli opettavainen ja mielenkiintoinen, sillä he kokevat huumeet nykypäivän ongelmaksi. Erilaisten huumeiden tietäminen ja niiden vaikutuksen tiedostaminen oli oppilaiden mielestä tärkeää infoa.

Jonna kertoi oppilaille, minkälaisia riskejä huumeista on ja miten ne vaikuttavat henkilöön itse kuin myös lähimmäisiin ja yhteiskuntaan. Hän kertoi myös, kuinka monet huumeiden käyttäjät tekevät useita rikoksia päivässä saadakseen kamaa.

Opettavainen huumevalistus Drug free zone kesti noin 50 min ja siihen sisältyi jopa infoa siitä, miten itse voi auttaa jotain lähimmäistä, jolla on ongelmia.

Kirjoittanut: joukko 8e:n viestinnänopiskelijoita