Next Level 2018

Torstaina 13.9. ja perjantaina 14.9. yhdeksäsluokkalaiset menivät Next Level -tapahtumaan Stadin ammattiopistolle. Siellä jalkapallo-youtubettaja Ilaripro, jolla on 95 tuhatta tilaajaa, piti meille ensin lyhyen luennon omasta urastaan ja elämästään. Ilari kertoi, kuinka hän on pienestä asti pelannut jalkapalloa ja ollut aina kiinnostunut lajista. Hän oli 14-vuotias, kun into videoiden tekemiseen alkoi, ja into ei ole heikentynyt sen jälkeen. Meidän mielestämme on hienoa, kuinka Ilari on saanut youtubesta pysyvän uran ja kuinka hän saa tehdä työkseen jotain, mistä hän on intohimoinen. Oli kivaa ja mielenkiintoista kuulla Ilarin elämästä.

Saimme kysyä Ilarilta muutamia kysymyksiä ja sen jälkeen siirryimme katsomaan joitakin lukioiden esittelypisteitä. Siellä sai tutustua eri lukioihin ja ottaa esitteitä liittyen koulujen toimintaan. Pisteillä olevat henkilöt kertoivat koulujen toiminnasta ja eri linjoista ja painotteista.

Tapahtuma oli mielestämme hyödyllinen, ja saimme paljon uutta tietoa eri kouluista ja opiskelumahdollisuuksista. Saimme myös tietää lisää ammateista ja yhteishausta.

Kirjoittanut Nikola ja Mimi 9e