Liikunnan iloa ja uusia ystäviä

Fun action on järjestö, joka tarjoaa halpoja, mutta laadukkaita liikuntamahdollisuuksia nuorille. Fun action -kortilla voi käydä monilla erilaisilla liikuntatunneilla puolen vuoden ajan. Jos ei halua hankkia korttia, esim. Liikuntamyllyssä voi myös maksaa tavallisen sisäänpääsymaksun kokeillakseen jotakin tuntia, joka järjestetään siellä. Tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, joten ne ovat kiireisille ihmisille hyviä. Ei haittaa, vaikkei aina ehtisikään tunneille, eikä rahaa mene hukkaan. Varjopuoli on, ettei tunneille välttämättä tule paljon nuoria, koska niille ei tarvitse sitoutua, mutta järjestelmän toimiessa tunnit ovat hauskoja ja monipuolisia.

Fun action -tapahtuma järjestettiin Liikuntamyllyssä ja koko koulumme lähti sinne tiistaina 27.8.2019. Liikuntamyllyssä oli erilaisia liikuntapisteitä, joissa oppilaat voivat kokeilla eri lajeja rauhallisesta joogasta energiseen sulkapalloon. Mielestäni tapahtuman idea oli hyvä, koska nuoret, jotka eivät olleet varmoja lempiliikuntalajeistaan, saattoivat kokeilla monipuolisesti eri lajeja ja toivon mukaan löytää sen oikean. Käytännössä kuitenkin kaikki pisteet olivat täynnä meidän sekä toisen koulun oppilaista, eikä liikuntamahdollisuuksia ollut mielestäni tarpeeksi näin suurelle oppilasmäärälle. Jotkut pisteet, kuten tanssipiste, olivat myös piilossa ja syrjässä muista pisteistä ja löysin sen vasta vähän ajan kuluttua. Mielestäni tapahtumaa voisi kehittää esim. jakamalla karttoja, joissa lukisi eri pisteet ja niiden sijainnit ja määräämällä ajat, kuinka kauan pisteillä saa olla. Oli kuitenkin hauskaa nähdä kaiken ikäisten oppilaista opettajiin liikkuvan yhdessä ja nautin myös siitä, että sai valita, millä tavalla liikkuu.

Olen itse löytänyt Fun actionin juuri koulun tapahtumien kautta, joten mielestäni ne ovat oikeasti tärkeitä. Pari vuotta sitten en tiennyt, mikä laji sopisi juuri minulle, mutta Fun actionin ansiosta löysin tanssin. Kokeiltuani erilaisia tanssitunteja löysin myös minulle oikean tyylin ja aloin harrastaa tanssia. Ei ole järkeä tuhlata rahaa liikuntaharrastukseen, josta ei edes ole varma, pitääkö. Fun action on helppo tapa löytää harrastus, josta oikeasti tykkää ja tämän jälkeen voi keskittyä juuri tuohon lajiin ja alkaa harrastaa sitä myös kalliimmassa harrastuspaikassa, niin kuin minä toimin.

Liian monet nuoret istuvat nykyään katsomassa Netflixia tai pelaamassa videopelejä kotona, kun tarjolla olisi liikuntaa ja uusia kavereita, joilla on samat kiinnostuksenkohteet kuin sinulla. Jos sinusta tuntuu, että haluaisit aloittaa liikuntaharrastuksen, muttet tiedä, mikä sopisi juuri sinulle, Fun action on hyvä vaihtoehto kokeilla eri lajeja ja löytää uusia ystäviä. Suosittelen Fun actionia kaikille, eikä tunneille mennäkseen tarvitse olla huippukunnossa tai todella hyvä jossakin lajissa. Tärkeintä on, että nauttii liikunnasta ja saa siitä iloa.

Kirjoittaja on oppilas viestintäluokalta 8E (nimellä ei oppilaan julkaisulupaa)