Vierailu Alma Mediaan

Meidän luokkamme 9E kävi vierailemassa Alma-talolla 8.10.2019. Kun saavuimme Alma-talolle, meidät ohjattiin eräänlaiseen kokoustilaan, jossa meille kerrottiin, miten ja mistä valeuutisen tunnistaa. Meille myös esiteltiin erilaisia lehtiä, joita Alma-talolla painetaan ja kirjoitetaan. Tilaisuuden lopussa me pelasimme Kahoot-nimistä peliä, jonka aiheena olivat valeuutiset ja se, miten ne tunnistetaan.

Tilaisuuden jälkeen meidät vietiin Talouselämän toimistoon, jossa tutustuimme toimittajien työhön. Talouselämän toimiston jälkeen me menimme Iltalehden toimistolle ja saimme nähdä hiukan, miltä lehdentekoprosessi näyttää. Kierroksen loppupuolella me pääsimme katsomaan Iltalehden haastattelupistettä, jossa he ovat haastatelleet mm. Big Brotherista pudonnutta Tuulaa.

Vierailumme oli ihan mielenkiintoinen, mutta kun me menimme toimistoihin, niin he eivät oikein tienneet, mistä heidän olisi pitänyt puhua meille. He selittivät vain toimittajien työstä eivätkä oikeastaan siitä, miten he tunnistavat valeuutiset oikeista uutisista.

Ronja Lindblad